Strategická analýza spoločnosti XYZ - Magyarová, Ester (2021)
Cieľom tejto bakalárskej práce je využiť poznatky získané z teoretickej časti práce k analýze a popisu súčasnej stratégie vybranej spoločnosti XYZ a k odporučeniu konkrétnych krokov na zlepšenie jej ďalšieho smerovania, a to na základe odhalenia príležitostí, hrozieb a jej silných a slabých stránok, ktoré sú zistené prostredníctvom analýzy okolia, analýzy vnútorných zdrojov a schopností a syntézy. Strategická analýza odhalila, že spoločnosť XYZ sa nachádza v nepriaznivej situácií, kedy jej slabé stránky znemožňujú ďalší rast, a stavajú ju do rizikovej pozície. Eliminácia slabých stránok, ktorá spočíva v delegácií zodpovedností riaditeľa na nových zamestnancov, ktorí prevezmú zodpovednosť primárne za odbyt a v súčasnosti neexistujúcu propagáciu, ale i za logistiku a nákup materiálu, má potenciál naštartovať rast spoločnosti a dať priestor spoločnosti venovať sa vývoju nových produktov tak, aby bolo čo najviac hrozieb oslabených.