Aplikace pro sdílení turisticky zajímavých míst a tras - Hála, Jan; Vojíř, Stanislav; Luc, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato bakalářská práce popisuje návrh a implementaci webové aplikace sloužící pro tvorbu a sdílení turisticky zajímavých tras a míst. Tvorba takové aplikace je hlavním cílem této bakalářské práce. V aplikaci je také implementována funkcionalita umožňující uživatelům vytvořené trasy procházet a zobrazovat příslušný obsah v závislosti na jejich poloze. Aplikace je proto určena především pro použití v mobilních zařízeních. Webová aplikace byla vytvořena pomocí jazyku PHP, a to za využití frameworku Laravel. Dále také aplikace využívá JavaScript a JavaScriptovou knihovnu jQuery. Pro vykreslení tras a bodů na mapovém podkladu je v aplikaci využito komunikačního rozhraní Google Map. Pro dosažení cíle práce bylo nutné nejprve provést průzkum existujících aplikací, následně byly definovány konkrétní skupiny cílových uživatelů a byla navržena vhodná funkcionalita aplikace, stejně jako byly vybrány vhodné technologie pro její vývoj. Následně byla realizována samotná implementace, po které autor provedl uživatelské testování aplikace. Výsledkem bakalářské práce je funkční webová aplikace, která může být zajímavá jak pro turisty, tak například pro spolky či pořadatele různých akcí, a to díky své možnosti tvorby interaktivních tras. Pro přidávání turisticky zajímavých míst však aplikaci mohou využít například i informační centra či soukromé společnosti. Bakalářská práce může být také přínosnou pro vývojáře, kteří se zajímají o vývoj pomocí frameworku Laravel, stejně jako pro vývojáře, kteří by chtěli vyvinout webovou aplikaci podobného zaměření.
Vedoucí práce: Stanislav Vojíř
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses