Filmová distribuční společnost Falcon – případová studie - Čermáková, Alžběta (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá filmovou distribucí. V teoretické části je definována filmová distribuce a pojmy s ní související, legislativa, popsána náplň práce filmového distributora. Následně je porovnána úspěšnost největších filmových distribučních společností v České republice. Práce si klade za cíl zjistit, jaká je celková marketingová strategie společnosti Falcon na českém filmovém trhu a dále jak marketingové oddělení společnosti Falcon pracuje s jednotlivými žánrovými skupinami filmů studia Disney. Praktická část se na základě rozhovorů s respondenty věnuje filmové distribuční společnosti Falcon, jejíž stěžejní část se zabývá marketingem společnosti. Práce došla k závěru, že individuální přístup s detailně zpracovanou marketingovou strategií ke každému filmu stojí za úspěšností filmové distribuční společnosti Falcon na českém trhu.