Filmová distribuční společnost Falcon – případová studie - Čermáková, Alžběta; Hanzlík, Jan, 1979-; Zelený, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá filmovou distribucí. V teoretické části je definována filmová distribuce a pojmy s ní související, legislativa, popsána náplň práce filmového distributora. Následně je porovnána úspěšnost největších filmových distribučních společností v České republice. Práce si klade za cíl zjistit, jaká je celková marketingová strategie společnosti Falcon na českém filmovém trhu a dále jak marketingové oddělení společnosti Falcon pracuje s jednotlivými žánrovými skupinami filmů studia Disney. Praktická část se na základě rozhovorů s respondenty věnuje filmové distribuční společnosti Falcon, jejíž stěžejní část se zabývá marketingem společnosti. Práce došla k závěru, že individuální přístup s detailně zpracovanou marketingovou strategií ke každému filmu stojí za úspěšností filmové distribuční společnosti Falcon na českém trhu.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses