Možnosti tvorby obecního webu pomocí jednoduchých CMS - Rýdlová, Magdaléna; Kosek, Jiří, 1975-; Sklenák, Vilém, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tématem práce je problematika vytvoření a správy obecního webu prostřednictvím webových CMS, a to konkrétně pro obce do 3 000 obyvatel. Cílem práce je sumarizovat požadavky na web obce a zanalyzovat jejich realizovatelnost ve vybraných webových CMS. Kladenou klíčovou otázkou bylo: Do jaké míry můžeme náležitosti obecního webu realizovat pomocí WordPress, Wix a Webnode (v placených i neplacených verzích) a vyplatí se obcím takový způsob zajištění webu? První části cíle bylo dosaženo v teoretické části, kde byly mapovány a představeny legislativní požadavky na obecní stránky, a dále byla provedena analýza doplňujících požadavků. Též byla stanovena hierarchie obecního webu, kde byly zohledněny všechny doposud zjištěné požadavky. Druhé části cíle bylo dosaženo v praktické části pomocí soustavy hodnotících kritérií a ověřováním funkcionalit prostřednictvím tvorby webových prototypů. Poznatky z praktické části byly syntetizovány do souhrnných hodnocení a byl proveden jejich kvalitativní i kvantitativní rozbor. Závěrem práce je též nastínění finančních aspektů tvorby webu pomocí CMS a při objednání webu na zakázku specializovanou firmou. Výsledkem práce jsou tak soustavy strukturovaných hodnocení vhodnosti tří vybraných CMS (v placených i bezplatných verzích) s určením doporučených i nevhodných CMS pro tvorbu obecních webových stránek, včetně nastínění předpokládané finanční náročnosti.
Vedoucí práce: Jiří Kosek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses