Role vedoucích pracovníků v neziskových organizacích a jejich vliv na urbánní rozvoj - Klabouchová, Věra; Potluka, Oto, 1973-; Berdychová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce se zabývá tématem nestátních neziskových organizací (NNO), jejich vedením a vlivem na místní rozvoj. NNO jsou nepostradatelnou součástí demokratických společností, protože poskytují služby v oblastech, kde veřejná správa a komerční podniky nejsou schopni tyto služby nabídnout vůbec nebo jen neefektivně. Cílem diplomové práce je analýza přístupu k vedení v nestátních neziskových organizacích a jejich vliv na místní rozvoj. Výzkum byl proveden na základě kvalitativního šetření. Konkrétně šlo o polostrukturované rozhovory s 13 vedoucími pracovníky nestátních neziskových organizacích v Českých Budějovicích. Názory představitelů místní veřejné správy na NNO byly získány prostřednictvím e-mailu. Výsledky výzkumu poukazují na důležité prvky, které vedoucí pracovníci používají v rámci svého vedení a vytváření partnerských vztahů, nejčastěji jde o jejich komunikační schopnosti. Společným znakem pro místní rozvoj, vytváření partnerské spolupráce a úspěšnost organizace je jejich smysluplná a potřebná činnost.
Vedoucí práce: Oto Potluka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses