Populární karetní hry z pohledu teorie her - Škuthan, Jiří; Chrobok, Viktor; Hanousek, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá deskovou hrou Secret Hitler z pohledu teorie her. Cí-lem této práce je najít z vybraných strategií tu nejlepší pro obě strany. Začínáme odnejjednodušších strategií, ve kterých hráči hrají náhodně a postupně vylepšujeme jejichschopnosti. Práce je rozdělena do tří částí. V první části čtenáře seznamujeme s úvodemdo teorie her. Vysvětlíme základní pojmy, které se zde vyskytují a které budeme nadálepoužívat v dalších částech práce. V druhé části se již zabýváme hrou samotnou, jejímipravidly a základními strategiemi, které hráči mohou ve hře využít. Na to navazujeposlední praktická část, ve které používáme programovací jazyk Python k naprogra-mování simulačního programu. Popíšeme zde k čemu složí jednotlivé balíčky programu.Rozebereme jednotlivé strategie, které hráči mohou ve hře využívat, a porovnáváme jeproti sobě. V závěru radíme čtenáři, jak má hru hrát a kterých strategií má využívat.
Vedoucí práce: Viktor Chrobok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses