Populární karetní hry z pohledu teorie her - Bui, Hung; Chrobok, Viktor; Georgiev, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá populární karetní hrou UNO z pohledu teorie her. Cílem této práce je uvést čtenáře do teorie her a nalézt optimální strategie pro hru UNO proti náhodnému hráči. Práce je rozdělená do šesti částí. První teoretická část se zaměřuje na úvod do teorie her, která obeznámí čtenáře s klíčovými pojmy a typy her, jež souvisí s karetními hrami. V druhé části se čtenář seznámí s pravidly hry UNO. Třetí část se věnuje návrhu simulace a vývojovému prostředí Java. Čtvrtá část popisuje, jak fungují jednotlivé části simulace a Java kódu. Pátá část se zabývá návrhem strategií, výsledkům simulace a analýzou výsledků. V poslední části vyhodnotíme optimální strategii a proti-strategii. Nalezená optimální strategií je hráč, který hraje agresivně proti náhodnému hráči.
Vedoucí práce: Viktor Chrobok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses