Analýza a návrh Business Intelligence řešení pro cestovní kancelář Mayer & Crocus - Majerová, Markéta; Pour, Jan; Stanovská, Iva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Hlavním cílem této bakalářské práce je vypracovat komplexní analýzu podnikového řízení cestovní kanceláře Mayer & Crocus a na jejím základě navrhnout Business Intelligence řešení pro tuto společnost. Byly stanoveny dva cíle dílčí sloužící pro splnění cíle hlavního. Prvním dílčím cílem je charakterizovat trh cestovních kanceláří v České republice. Druhým dílčím cílem je analyzovat obecné a specifické oblasti řízení a k nim definovat příhodné komponenty jako jsou úlohy řízení, role a dokumenty. Stanovených cílů bylo dosaženo díky konzultacím s vlastníky a řediteli cestovních kanceláří. K zpracování teoretických částí práce bylo potřeba provést rešerši knižních publikací a odborných článků, které se zabývají tímto tématem. Výstupem z této práce je analýza všech oblastí řízení cestovní kanceláře a návrh Business Intelligence řešení. Analýza řízení je rozdělena na dvě části. První část analýzy se zabývá oblastmi řízení, které jsou společné pro všechny obchodní společnosti napříč odvětvími. Pro tyto obecné oblasti jsou popsány aspekty specifické pro cestovní kancelář. Druhá část analýzy definuje oblasti řízení, které jsou aplikovatelné pouze na podnikání cestovních kanceláří. Na základě analýzy oblastí řízení byly určeny klíčové ukazatele výkonnosti, vzorový model datového skladu a dva vzorové reporty pro řízení prodeje zájezdů.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses