Optimalizace nakládky a rozvozu zboží při kontejnerové přepravě - Raslová, Lenka; Sekničková, Jana; Jablonský, Josef, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá optimalizací dat specifického projektu logistické společnosti DB Schenker, která patří mezi celosvětové lídry v oblasti logistických služeb. Cílem práce je zjistit, zdali společnost při řešení logistického projektu postupuje efektivně, nebo jestli existuje nějaký prostor ke snížení nákladů. K tomuto cíli je využito smíšeně celočíselné lineární programování, konktrétně kontejnerový dopravní problém a problém nakládky kontejneru. V první části práce je stručně popsáno lineární programování. Následně je podrobně popsán dopravní problém, kontejnerový dopravní problém a problém nakládky kontejneru. Tuto část práce uzavírá popis systému na podporu modelování. V druhé části práce je popsána společnost DB Schenker a koncept jejího projektu, ze kterého vycházejí matematické modely. Následně je v práci věnován prostor modifikovanému kontejnerovému dopravnímu problému, a to včetně jeho dosažených výsledků. Dále se práce zabývá upravenému problému nakládky kontejneru. Zde jsou podrobně rozebrána rozšíření tohoto modelu. Dále je zde proveden rozbor velikosti modelu a jeho následná aplikace na data společnosti. Veškeré dosažené výsledky práce jsou v úplném závěru konzultovány se společností.
Vedoucí práce: Jana Sekničková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses