Optimalizace procesů IT oddělení v nemocnici - Matějka, Tomáš; Potančok, Martin; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Práce je zaměřena na analýzu a optimalizaci vybraných procesů IT oddělení konkrétní nemocnice. Hlavním cílem práce je analýza procesů IT oddělení NEMOCNICE, návrh optimalizací a doporučení pro zvýšení efektivity. První část práce je zaměřená na aktuální situaci IT ve zdravotnictví. Je v ní rozebrán aktuální stav spolu s trendy a probíhajícími či plánovanými projekty. Následující druhá část charakterizuje IT oddělení konkrétní nemocnice. Zaměřuje se na jeho strukturu, činnosti, zaměstnance a používaný IS. Třetí a čtvrtá část tvoří primární část bakalářské práce. Ve třetí části je za pomoci EPC diagramů, VAC a procesní analýzy zkoumána oblast procesů školení, která byla shledána jako nejproblematičtější. Následující čtvrtá část vychází z těchto poznatků a snaží se navrhnout optimalizace a zefektivňující řešení nalezených problémů. Poslední, pátá, část práce obsahuje validace návrhu z předchozí části, a to způsobem představení návrhu správci IT a vybranému doktorovi analyzované nemocnice. Tato představuje jejich názory na návrh a finální zhodnocení návrhu.
Vedoucí práce: Martin Potančok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses