Hledání vhodné skladby stravování v rychlém občerstvení - Macková, Tereza; Borovička, Adam; Čížků, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Cílem této práce je vytvořit vyvážený jídelníček na celý den ve fastfoodu KFC pro tři respondenty tak, aby byly dodrženy pro ně potřebné nutriční hodnoty. U prvních dvou respondentů jsou zahrnuty alergeny, u třetího respondenta však zahrnuty nejsou, protože slouží jako reprezentant starší věkové kategorie. Tato problematika je řešena pomocí konceptu lineárního programování, konkrétně prostřednictvím nutričního problému. V práci jsou nejdříve představeny nutriční hodnoty a způsoby výpočtu doporučené denní dávky energie, rozdělené mezi nutriční hodnoty a fastfood KFC. Dále práce pojednává o nutričním problému a možnostech jeho řešení pomocí optimalizačního softwaru. Všechny navržené modely jsou formulovány a řešeny v uživatelsky přívětivém systému na podporu modelování MPL for Windows. Výsledné jídelníčky pro jednotlivé respondenty jsou vyhodnocovány a případně revidovány podle předem stanovených stravovacích potřeb.
Vedoucí práce: Adam Borovička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses