Elektrizace veřejné autobusové dopravy v Praze - Volochai, Yehor (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou elektrizace veřejné autobusové dopravy v Praze. Cílem práce je porovnat bateriové elektrobusy, trolejbusy a parciální trolejbusy, jako možnou náhradu stávajících konvenčních autobusů. Teoretická část práce obsahuje analýzu městské autobusové dopravy v Praze, důvody pro elektrizaci veřejné autobusové dopravy a překážky s tím spojené. V praktické části je provedeno porovnání vybraných elektrických autobusů. Závěrečná část obsahuje výsledky srovnání a doporučení, která mohou být použita při zavádění elektrických autobusů v rámci městské hromadné dopravy v Praze.