Elektrizace veřejné autobusové dopravy v Praze - Volochai, Yehor; Zelený, Lubomír; Balíček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou elektrizace veřejné autobusové dopravy v Praze. Cílem práce je porovnat bateriové elektrobusy, trolejbusy a parciální trolejbusy, jako možnou náhradu stávajících konvenčních autobusů. Teoretická část práce obsahuje analýzu městské autobusové dopravy v Praze, důvody pro elektrizaci veřejné autobusové dopravy a překážky s tím spojené. V praktické části je provedeno porovnání vybraných elektrických autobusů. Závěrečná část obsahuje výsledky srovnání a doporučení, která mohou být použita při zavádění elektrických autobusů v rámci městské hromadné dopravy v Praze.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses