Fundamentální analýza akcie společnosti Komerční banka - Golková, Barbora (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá fundamentální analýzou akcie společnosti Komerční banka obchodované na Burze cenných papírů Praha. Pomocí třech úrovní fundamentální analýzy je zjištěno, zdali je akcie na burze správně oceněná. Tyto tři úrovně jsou globální, odvětvová a firemní analýza. V globální fundamentální analýze jsou analyzovány vztahy mezi makroekonomickými ukazateli a akciovými kurzy. V odvětvové fundamentální analýze jsou prozkoumány charakteristické znaky a specifika odvětví bankovnictví. Ve firemní fundamentální analýze je zjištěna vnitřní hodnota akcie za použití různých oceňovacích metod. Na základě zjištěných informací je odvozeno investiční doporučení.