Design mobilnej aplikácie a testovanie user experience - Ballová, Lea (2021)
Diplomová práca sa zaoberá user experience a návrhom mobilných aplikácií, ktoré sú pre užívateľa intuitívne a jednoduché na používanie. Rozoberá základné charakteristiky správneho používania jednotlivých UX/UI prvkov pre mobilné a preniká do psychológie užívateľov. Cieľom práce je navrhnúť funkčný prototyp aplikácie na podporu prevencie, ktorý bude následne otestovaný užívateľmi a pripravený na ďalšie iterácie a na spracovanie vývojármi. Prototyp diplomovej práce je navrhnutý na základe princípov Design Thinking a počas celého procesu stavia do stredu pozornosti užívateľa a jeho potreby. Navrhnutý prototyp, ktorý pozostáva z 228 obrazoviek, bol testovaný testermi, ktorí adresovali hlavné funkčné problémy. Tieto problémy boli zapracované do finálnej podoby prototypu tejto diplomovej práce. Prototyp je vo finálnej fáze pripravený na ďalšie iterácie.