Insurtech - Müllerová, Marie (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na téma Insurtech, což je využití technologií v oblasti pojišťovnictví. Insurtech společnosti využívají inovace ke zvýšení efektivnosti a snížení nákladů při tvorbě nových pojistných produktů. Investice do začínajících společností během pandemie Covid-19 nám ukázaly velký potenciál tohoto fenoménu. Při tvorbě bylo analyzováno mnoho zahraničních článků a studií k vytvoření jednotného celistvého textu s cílem vysvětlit význam Insurtech, poukázat na využití několika typů technologie, aktuální trendy v pojišťovnictví a seznámit čtenáře s vybranými Insurtech společnostmi i jejich případným spojenectví s tradičními pojišťovnami.