Insurtech - Müllerová, Marie; Ducháčková, Eva, 1958-; Budská, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na téma Insurtech, což je využití technologií v oblasti pojišťovnictví. Insurtech společnosti využívají inovace ke zvýšení efektivnosti a snížení nákladů při tvorbě nových pojistných produktů. Investice do začínajících společností během pandemie Covid-19 nám ukázaly velký potenciál tohoto fenoménu. Při tvorbě bylo analyzováno mnoho zahraničních článků a studií k vytvoření jednotného celistvého textu s cílem vysvětlit význam Insurtech, poukázat na využití několika typů technologie, aktuální trendy v pojišťovnictví a seznámit čtenáře s vybranými Insurtech společnostmi i jejich případným spojenectví s tradičními pojišťovnami.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses