Management rozvoje profesní kariéry v soukromém a veřejném sektoru. - Štěpánková, Anna (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním managementu profesního rozvoje na veřejných univerzitách a v soukromých firmách v České republice. Jejím cílem bylo identifikovat rozdíly v přístupech k profesnímu rozvoji v obou oblastech a zjistit, zda je možný transfer zkušeností z jedné sféry do druhé. Vyhodnocení probíhalo na základě dotazníkového šetření, kterého se aktivně zúčastnilo 100 respondentů z veřejných univerzit a 50 ze soukromých firem. Výsledky ukazují, že ačkoli se přístupy v některých ohledech podobají, existuje mezi nimi i řada odlišností. V závěru jsou formulovány faktory podstatné pro rozvoj profesní kariéry spolu s oblastmi, mezi nimiž lze provést transfer znalostí a potenciálně zlepšit kvalitu lidských zdrojů.