Emise hypotečních zástavních listů jako zdroj financování hypotečních úvěrů - Písecká, Renáta; Radová, Jarmila; Panoš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Předmětem této bakalářské práce je přiblížení vývoje emisí hypotečních zástavních listů v čase a zjištění jeho provázanosti s vývojem hypotečních úvěrů na úrovni českého hypotečního trhu. Jedním z hlavních cílů práce je zhodnocení, jak velkou roli hrají hypoteční zástavní listy v otázce financování hypotečních úvěrů. V prvních dvou kapitolách práce jsou z teoretického hlediska definovány pojmy hypoteční úvěr a hypoteční zástavní listy. Praktická část je rozložena v různých místech práce pro spojení analyzovaných dat a informací se zmíněnou teorií. Třetí kapitolu tvoří emise hypotečních zástavních listů, instituce, jež ji mohou uskutečnit, systémy těchto emisí a jejich vývoj v čase. Poslední kapitola je věnována hypotečnímu trhu, vývoji objemu poskytovaných úvěrů a závěrečnému porovnání vývoje emisí hypotečních zástavních listů s vývojem poskytovaných hypotečních úvěrů.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses