Reporting pre oblasť riadenia obchodu a jeho dohôd o predajných akciách - Hrebeňáková, Ingrida; Maryška, Miloš; Sládek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Táto diplomová práca sa zaoberá reportingom pre oblasť riadenia obchodu a dohôd o predajných akciách. Proces riadenia obchodu vrátane všetkých jeho krokov podporuje komplexný modul ERP nástroja SAP - Sales and Distribution. Nad dátami z tohto nástroja je navrhnuté riešenie reportingu a podrobne popísaný jeho postup. V úvode práce je v rámci teoretickej časti predstavená problematika Business Intelligence a jej komponenty a úvod do riadenia obchodu a jeho stimulov. Ďalej sa zaoberá aj správnym návrhom dashboardov. Je dôležité, aby užívateľ uvidel a interpretoval obsah dashboardov tak, ako bol pôvodne navrhnutý. Ďalšie časti práce sú venované obchodným procesom a ich podpore pomocou obchodných stimulov – predajných akcií. Najprv to je riešené na všeobecnej úrovni. Následne je proces špecificky popísaný na úrovni procesu v systéme SAP R/3 – Sales and Distribution. Prvotne je v systéme analyzovaný obchodný proces a jeho podporujúce obchodné stimuly. Ďalej sú riešené vzťahy zdrojových tabuliek systému obsahujúce dáta k procesu riadenia obchodu a dohôd o predajných akciách. Pred samotným návrhom reportingovej vrstvy je potrebné pripraviť dátové riešenie. Práca poskytuje riešenie na získanie dát zo zdrojového systému SAP R/3 a popisuje postup ich transformácie do požadovaného stavu. Napokon sú špecifikované požiadavky pre konkrétne reporty od vybranej spoločnosti. Ako hlavná časť práce sú vybrané reporty realizované na základe požiadaviek. Je detailne opísaný postup vytvorenia dashboardov vo vizualizačnom nástroji Tableau. Taktiež sú výsledky interpretované a je zhodnotený prínos pre vybranú spoločnosť.
Vedoucí práce: Miloš Maryška
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses