Strategická analýza společnosti Úněšovský statek a.s. - Černý, Pavel; Krause, Josef, 1978-; Stasa, Michele; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem této bakalářské práce je prostřednictvím strategické analýzy společnosti Úněšovský statek a.s. odhalit jeho slabé a silné stránky a na jejich základě formulovat strategická doporučení. V teoretické části jsou nastíněny jednotlivé použité nástroje a analýzy, v praktické části jsou tyto poté aplikovány na uvedenou společnost. Samotná praktická část práce je složena z analýzy vnějšího okolí, v níž je analýza makrookolí zpracována prostřednictvím analýzy PESTLE, v analýze mikrookolí je pak využit Porterův model pěti sil. Další část práce tvoří analýza vnitřního okolí společnosti, v níž je využita VRIO analýza a analýza finančních ukazatelů. Poznatky těchto částí jsou následně sumarizovány v části věnované syntéze, k jejímuž provedení byla využita analýza SWOT a analýza rizika.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses