Specifika komunikačních kampaní zaměřených na generaci Z - Roubíčková, Eliška; Bedřichová, Petra; Stiebitz, Richard; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Bakalářská práce je zaměřena na generaci Z a řeší hlavní výzkumnou otázku: „Jak efektivně cílit na generaci Z v online prostředí?“. Cílem práce je zisk jasných doporučení, které se dají aplikovat v komunikačních kampaních různých značek při cílení na generaci Z. K dosažení odpovědi na výzkumnou otázku bylo nejprve třeba provést prvotní teoretický průzkum generací a definovat jejich zásadní rozdílnosti. Následovala jasná definice marketingových pojmů a různých možností využití marketingových strategii v online i offline prostředí. Propojením těchto dvou sfér se zakončila teoretická část práce, kdy došlo k predikci nejlepších možných marketingových strategií při cílení na generaci Z. V části praktické poté došlo pomocí hloubkových rozhovorů se zástupci generace Z k ověřování dat získaných teoreticky. Určením a hodnocením komunikačních kampaní, které jsou oficiálně uvedeny jako cílené na generaci Z, došlo ke zhodnocení určitých prvků, které jsou či nejsou efektivní při komunikaci právě s touto generací. Výsledkem a přínosem celé práce je výčet doporučení, pro značky cílící na generaci Z, která jsou podložena provedeným výzkumem.
Vedoucí práce: Petra Ivanega
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses