Architektonické vzory iOS aplikací a jejich implementace v jazyce Swift - Mašek, Jan; Bruckner, Tomáš, 1974-; Bajaník, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Bakalářská práce se zabývá studiem architektonických vzorů na platformě iOS. Analyzovány jsou architektonické vzory MVC, MVP, MVVM, VIPER a Clean Swift. V rámci analýzy je řešena jejich struktura, principy, role a odpovědnosti jednotlivých komponent. Cílem práce je poskytnout detailní přehled v problematice architektonických vzorů v iOS aplikacích. Nejprve je vymezen pojem architektonický vzor. Další část se věnuje popisu platformy iOS a co je potřeba pro vývoj aplikací na tuto platformu. Následně je představena vzorová aplikace, která slouží pro demonstraci daných vzorů. V navazující části jsou uvedené vzory popsány a zároveň je k nim vytvořena vzorová implementace. Poté jsou popsány a hodnoceny architektury vybraných open source aplikací. Poslední část práce se zabývá návrhem vlastního vzoru pro aplikaci založenou na SwitUI.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses