Sociálne inžinierstvo v zdravotníckom sektore - Kocáková, Nikoleta; Luc, Ladislav; Potančok, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Bakalárska práca s názovom „Sociálne inžinierstvo v zdravotníckom sektore“ pozostáva zo šiestich kapitol. Prvé tri kapitoly sa zaoberajú teoretickými informáciami, kde definujem sociálne inžinierstvo a priebeh sociotechnického cyklu. Na to je nadviazaná kapitola štvrtá, ktorá definuje kto je sociálny inžinier a uvádza príklady významných osobnosti či historický známe útoky. Najpoužívanejšie metódy útokov sú rozdelené do ďalších pod kategórií s vyznačujúcimi sa znakmi, ktoré ich reprezentujú. V praktickej časti sa zaoberám analýzou lekárov v okresnej pilotnej nemocnici. Na začiatku predstavujem analýzu zaujímavých výsledkov organizácie HIPAA v amerických nemocniciach. Následne popisujem súčasný stav danej pilotnej nemocnice a na základe dokazujúcich otázok vyhodnocujem jednotlivé sekcie a odpovedám si na vstupné kritéria. V ďalšej časti porovnávam moju analýzu s americkou HIPAA analýzou. Cieľom práce je z analýz vyvodiť výsledky a na základe nich stanoviť odporúčanie do budúcna.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses