Komparácia Javascript ES6 a jeho knižnice React JS z pohľadu začínajúceho vývojára - Lichvár, Peter; Fortinová, Jana; Prágr, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou Vanilla JavaScriptu a jeho knižnice React JS z pohľadu začínajúceho vývojára. Cieľom práce je detailne zmapovať, prakticky demonštrovať a následne porovnať základné princípy vybraných nástrojov Vanilla JavaScript a React JS. Práca sa skladá z troch pomyselných častí. Po vymedzení dôležitých pojmov sa autor v prvej časti venuje prístupu Vanilla JavaScriptu. Daná časť postupe predstavuje dôležité princípy čistého JavaScriptu so zakončením časti, ktorá tvorí ukážka praktického vývoja v tomto nástroji. Druhá časť práce sa rovnakým spôsobom venuje knižnici React JS. Daná časť práce prechádza opäť od popisu teoretických princípov až po praktickú ukážku vývoja funkcionálne rovnakej aplikácie, tentokrát však z pohľadu nástroja React JS. V tretej a zároveň záverečnej časti práce autor teoreticky porovnáva kľúčové rozdiely, výhody a nevýhody daných princípov pri vývoji aplikácie vo Vanilla JavaScripte a knižnici React JS. Táto časť je následne ukončená záverečným zhrnutím porovnania s detailným popisom výhod a nevýhod jednotlivých prístupov s rámcovým odporúčaním použitia daných riešení v rôznych situáciách vývoja. Po prečítaní danej práce by mal čitateľ získať komplexnú predstavu o možnostiach využitia daných nástrojov pri riešení konkrétnych problémov, takým spôsobom, aby si pri riešení problému v praxi vedel vybrať ten správny nástroj.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses