Analýza železničního dopravního trhu v České republice (2003-2018) - Tomek, Daniel; Jakubec, Ivan, 1960-; Drábek, Jakub, 1989-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Cílem bakalářské práce je analýza železničního dopravního trhu v České republice v období 2003-2018. Výzkum se zaměřuje na vývoj železničního trhu a popisuje současný i budoucí stav. V první části je popsán historický vývoj v železniční infrastruktuře, který byl základem pro další rozvoj trhu včetně legislativy. Následující část je rozdělena do dvou kapitol, kde je popsáno fungování trhu z pohledu organizací a dopravců, který se podílejí na tvorbě železničního trhu. Dále se tyto kapitoly věnují principům a současnému stavu infrastruktury. Poslední část je rozdělena do čtyř kapitol, ve kterých je podrobně rozebrána historie liberalizace, nákladní železniční doprava a aktuální nedostatky, které trápí železniční dopravu.
Vedoucí práce: Ivan Jakubec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses