Strategická analýza podniku Onyx wood spol. s r. o. - Bican, František; Boukal, Petr, 1962-2022; Suchá, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
V této bakalářské práci je provedena strategická analýza společnosti ONYX wood spol. s r. o. Jejím hlavním cílem je prezentovat ucelený soubor informací, které budou sloužit pro rozhodování vlastníkům společnosti. V teoretické části je vymezena základní terminologie a metodické postupy nástrojů, které jsou následně aplikovány v rámci praktické části. Použité nástroje pro analýzu okolí společnosti jsou PESTEL analýza, analýza odvětví, analýza konkurence a Porterův model 5 sil. Pro analýzu vnitřních zdrojů podniku jsou využity nástroje VRIO analýzy, finanční analýzy a portfolio analýzy. K syntéze zjištěného je použita SWOT analýza. Práce přichází s návrhem strategie využití, kdy společnost díky svým silným stránkám využije identifikované příležitosti.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses