Použití durace při řízení úrokového rizika - Tesař, Jan; Málek, Jiří, 1953-; Drahokoupil, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Bakalářská práce se zabývá problematikou durace a jejího využití při řízení úrokového rizika. V první části je kladen důraz na definici pojmů, které s tématikou bezprostředně souvisí a dále na samotnou definici durace. Poté jsou rozebrány jednotlivé typy durací, včetně vzájemného srovnání. Druhá část je zacílena na konkrétní využití durace v procesech souvisejících s řízením úrokového rizika, jako je imunizace, konvexita a přístup k hedgingu skrze duraci. V třetí a poslední části je celý proces řízení rozebrán v případové studii.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses