Podpora kulturního sektoru v období koronavirové krizie a opatření, která jej ovlivnila - Janíková, Kateřina (2021)
Cílem této práce je zmapovat zavedená opatření pro zmírnění šíření viru Covid-19 v kulturním sektoru a podporu poskytnutou kulturním aktérům v České republice. Teoretická část práce se zaměřuje na definice základních pojmů dané problematiky a popisem kulturního sektoru v České republice. Není opomenuta základní terminologie související s nouzovým stavem. V praktické části jsou mapována jednotlivá omezení kulturního sektoru. Dále pomoc kulturnímu sektoru rozdělená na pomoc státní a společenskou iniciativu. Praktická část obsahuje také případovou studii divadla Jatka78. Závěr je věnovaný problematické distribuci podpory v kultuře a nedostatečné informovanosti o množství kulturních aktérů.