Aplikace pro wearables Fitbit k vyhledávání spojů - Maršík, Tadeáš (2021)
Tato práce se zabývá chytrými nositelnými zařízeními, určených především pro sportovní aktivity, jako jsou například chytré hodinky. Hlavním cílem této práce je vývoj aplikace na zařízení Fitbit Sense, která pojme cestu na zastávku MHD jako sportovní aktivitu a spojí ji s rychlým vyhledáním spojení. Předmětem teoretické části práce jsou obecné informace o chytrých nositelných zařízeních, jako je například přítomnost a funkce jednotlivých senzorů. Dále jsou popsány různé pojmy a technologie, které jsou potřebné k vývoji takové aplikace nebo s vývojem souvisí. Teoretická část také obsahuje informace a vysvětlení pojmů, specifických pro chytrá nositelná zařízení Fitbit. Praktická část této bakalářské práce se zabývá srovnávací analýzou současného trhu s podobnými aplikacemi, návrhem řešení designu a architektury aplikace a jejím samotným vývojem. Závěrem praktické části je uživatelské zhodnocení aplikace a návrhy ke zlepšení. Součástí je také komentovaná rešerše vybraných zdrojů.