Efektivní výuka předmětu Fiktivní firma v sekundárním vzdělávání - Dohnalová, Karolína (2021)
Diplomová práce se zabývá efektivní výukou předmětu Fiktivní firma v sekundárním vzdělávání. Cílem diplomové práce je zjistit, které vyučovací metody se v rámci výuky předmětu Fiktivní firmy nejčastěji uplatňují. Zvláštní pozornost je věnována aktivizujícím vyučovacím metodám. Vliv na osvojování kompetencí však nemají jen výukové metody, ale také materiální vybavení učebny, ve kterém Fiktivní firma vykonává svoji činnost, proto i této problematiky se práce dotýká. Autorka čtenáře seznámí nejen s Fiktivní firmou, ale také s jinými možnosti integrace učiva, simulujícími činnost reálné firmy ve školním prostředí. Přiměřená pozornost bude věnována i národním a mezinárodním institucím, které regulují činnost Fiktivních firem.