Kruhové objezdy jako součást veřejného prostoru vybraných měst Libereckého kraje - Slavíková, Dominika (2021)
Cílem diplomové práce je porovnat kruhové objezdy ve vybraných městech Libereckého kraje (Česká Lípa, Nový Bor, Mimoň) z pohledu nákladů na tvorbu a údržbu/obnovu, náročnost jejich údržby a estetického přínosu pro obyvatele daného města a obyvatele Libereckého kraje a doporučit daným městům možnosti zlepšení dle výsledků výzkumu. Výzkum je prováděn formou semi-strukturovaných rozhovorů a focus groups, kvantitativní metodou je dotazníkové šetření. Zjišťována je preference výzdoby kruhových objezdů a hodnoceny konkrétní kruhové objezdy, na základě výsledků výzkumu jsou formulována konkrétní doporučení.