Využití wearables pro fyzickou aktivitu - Plánková, Tereza (2021)
Tato práce se zabývá chytrými mobilními zařízeními pro sport. Cílem bakalářské práce je zjištění způsobu využití wearables v České republice, zda dokáže nositelné zařízení motivovat ke sportovní nebo fyzické aktivitě a nebo jaké jsou bariéry nákupu chytrého nositelného zařízení. Teoretická část práce se věnuje pojmu a historii wearables, Dále je také popsáno využití wearables ve sportu, současný stav na trhu a pět největších společností, které zařízení vyrábějí a popis jejich chytrých hodinek. V poslední kapitole teoretické části je popsána teorie k dotazníkovému šetření. V praktické části jsou popsány výsledky dotazníkového šetření, vyhodnoceny na začátku stanovené hypotézy a shrnutí výsledků.