User Experience Research a jeho praktické využití v aplikaci pro neziskové organizace - Řádková, Pavla; Čermák, Radim; Dědic, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Předložená práce se zabývá uživatelským výzkumem a jeho praktickým využitím. Hlavním cílem práce je poukázat na důležitost uživatelského výzkumu a uvést, jak může ovlivnit vývoj produktu či služby. V teoretické části práce je nejdříve představena oblast user experience. Následuje popis modelů desinového myšlení a zasazení uživatelského výzkumu do kontextu designového procesu. Dále je uživatelský výzkum popsán teoreticky a poté již práce pokračuje popsáním tří rozdílných případových studií, které se zabývají využitím uživatelského výzkumu v praxi. Na to navazuje vlastní praktická část – návrh a provedení uživatelského výzkumu v rámci dobrovolnického projektu Jehlomat a zhodnocení vlivu uživatelského výzkumu na daný projekt. Uživatelský výzkum byl proveden za účelem lepšího poznání cílové skupiny a získání poznatků pro vylepšení aplikace Jehlomat. V rámci vlastního uživatelského výzkumu byly použity tři metody – analýza dat z Google Analytics, sekundární výzkum a hloubkové rozhovory. Z výzkumu vznikl report, jehož jednotlivé části jsou představeny v diplomové práci. V závěru diplomové práce je zhodnocen vliv uživatelského výzkumu na projekt.
Vedoucí práce: Radim Čermák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses