Vývoj a implementace aplikace na zpracování sportovních tréninků - Křivda, Martin; Novotný, Ota, 1971-; Potančok, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Diplomová práce se věnuje problematice tréninkových deníků v oblasti orientačních sportů. Cílem práce je implementovat řešení elektronického tréninkového deníku s maximálním využitím dat z chytrých zařízení, která umožňují analyzovat tréninkové jednotky z pohledu zatížení srdečně oběhového systému. Práce v první řadě seznamuje čtenáře se současným stavem tréninkových deníků v orientačních sportech. Jsou zde podrobně popsány uživatelské požadavky, které vyplývají z provedených interview se sportovci a trenéry. Dále představuje popis současných řešení, které se na trhu vyskytují a využívají informační technologie. V druhé řadě je čtenář seznámen s celkovým návrhem vyvíjeného IS/ICT, které řeší zpracování tréninkového deníku dle stávající tréninkové metodiky v orientačních sportech. Při návrhu a vývoji aplikace bylo postupováno podle principů metodiky MMSP, která je určena pro malé softwarové projekty. Ověření funkčnosti aplikace a samotného přínosu do sportovního odvětví bylo provedeno pomocí dotazníkového šetření. Závěrečná kapitola shrnuje výsledek práce a popisuje možnosti dalšího rozvoje. Výstupem práce je funkční aplikace, která slouží jako alternativní způsob vedení tréninkového deníku v orientačních sportech.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses