Strategická analýza společnosti British American Tobacco (Czech Republic) s.r.o. - Vu, Hiep (2021)
Bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou společnosti British American Tobacco (Czech Republic) s.r.o. Cílem bakalářské práce je identifikace silných a slabých stránek včetně příležitostí a hrozeb. Mezi další cíle patří zhodnocení aktuálního postavení společnosti s ohledem na konkurenční podniky v tabákovém odvětví. Práce se dělí na dvě části. První část bakalářské práce je teoretická a druhá část je praktická. V první části práce je definována základní terminologie, která je následně aplikována v praktické části. Praktická část obsahuje profil společnosti a poté analýzu makrookolí pomocí PESTEL analýzy. Mikrookolí je dále analyzováno s využitím nástrojů analýzy konkurence, Porterova modelu pěti sil a dalších nástrojů. V poslední řade je využita analýza vnitřních zdrojů a SWOT analýza. Závěr práce obsahuje výsledky strategické analýzy a doporučení na základě sesbíraných dat.