Sběr a vizualizace dat z výrobních IoT zařízení - Bartoň, Pavel; Gála, Libor, 1965-; Kazda, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Diplomová práce se zabývá problematikou automatizovaného sběru dat z výrobních IoT zařízení, které jsou schopny odesílat data o svém provozu. Na základě získaných dat se práce zabývá vizualizací koeficientu celkové efektivity výrobního zařízení (OEE). Cílem práce je vytvoření funkčního prototypu IT řešení, které zajišťuje sběr dat z výrobního IoT zařízení Mazak a vizualizuje sbíraná data v prostředí aplikace Plant Applications za účelem monitorování efektivity výrobního IoT zařízení. Práce je rozdělěna na tři hlavní části. První část se věnuje charakteristice současného řešení a specifikaci funkčních a nefunkčních požadavků pro nové IT řešení. Druhá část reprezentuje odpovědi na stanovené rešeršní otázky, které se zabývají modely sběru dat z IoT a IIoT zařízení, jakým způsobem je propojen sběr dat s Průmyslem 4.0 a jakým způsobem je definován vztah sběru dat a jejich vizualizace. Třetí část se věnuje návrhu, vývoji a testování daného IT řešení dle metodiky DSDM. Fáze návrhu na základě funkčních a nefunkčních požadavků popisuje funkční návrh daného IT řešení. Fáze vývoje navržené IT řešení implementuje a fáze testování ověřuje splnění funkčních a nefukčních požadavků. Přínosem této diplomové práce je návrh, vývoj a test prototypu IT řešení, které sbírá data z výrobního IoT zařízení Mazak a následně tato data vizualizuje prostřednictvím koeficientu celkové efektivnosti zařízení (OEE) ve společnosti GE Aviation Czech.
Vedoucí práce: Libor Gála
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses