Data-driven Marketing - Hrifanov, Igor; Karkošková, Soňa; Sládek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Cílem této práce je zlepšit porozumění technické části Big Data analytiky (BDA) a její používání v marketingovém kontextu. Konkrétně zanalyzovart technický aspekt BDA, roli BDA v marketingu, přínosy a problémy, které jsou s ní spojeny z pohledu marketingu podniku. Cíle práce byly naplněny analýzou literatury pomocí metody Systematic Literature Review (SLR) podle postupu, který publikovali Kitchenham a Charter v roce 2007. Práce nabízí systematický přehled 24 vybraných klíčových článků z počáteční množiny 291 článků z let 2017 až 2021. Analýza byla provedena za použitím zdrojů z následujících pěti databází – AMC Digital Library, IEEE Xplore, ProQuest, ScienceDirect a Scopus. První část práce poskytuje teoretický základ oboru Big Data. Druhá část práce je věnována systematické analýze literatury a popisuje výstupy analýzy – identifikované BDA techniky pro extrakci informací z dat, případy užití BDA v marketingu, výhody BDA a problémy, kterým mohou organizace využívající BDA čelit.
Vedoucí práce: Soňa Karkošková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses