Akceptace kryptoměn – deklarace nebo realita - Šlégl, Zdeněk; Sudzina, František; Perzina, Radomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Diplomová práce „Akceptace kryptoměn – deklarace nebo realita“ se zabývá tématem míry reálné akceptace kryptoměn jako platební metody. V teoretické části představuje hlavní principy kryptoměn a popisuje na jakých teoretických základech stojí. Dále také ukazuje, jaké monetární zákonitosti v sobě má Bitcoin zakódované a jak se na něj dívají vybrané ekonomické teorie. Hlavního cíle práce je dosaženo v její praktické části. Tou je provedení případové studie zkoumající reálný stav akceptace kryptoměn přímo v terénu u jednotlivých obchodníků. Je provedena analýza míst, která akceptaci bitcoinu či jiné kryptoměny deklarují. Získané výsledky jsou následně konfrontovány s realitou. Na základě shromážděných dat práce vyslovuje dílčí závěry. Hlavní přínos práce spočívá v detailní analýze úrovně akceptace kryptoměn u obchodníků na území Prahy, částečně pak i v online prostoru. To přinese zájemcům o využití této platební metody přehled o dnešní situaci a navede je správným směrem. Pro obchodníky pak budou zajímavé informace o rozdílných technických řešeních akceptace u konkurence.
Vedoucí práce: František Sudzina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses