Návrh a implementace mobilní aplikace pro online správu a řízení skladů - Hanzl, Pavel (2021)
Tato práce se zabývá návrhem a implementací mobilní aplikace pro platformu Android v jejím nativním jazyce Kotlin. Jejím cílem je vytvoření a veřejné publikování aplikace, která svým uživatelům zjednoduší správu skladů a skladových položek v nich umístěných. Dalším cílem této práce je přiblížit čtenáři komplexní postup vývoje mobilní aplikace, který vede od analýzy již existujících řešení, přes návrh a implementaci, až po samotné publikování nově vytvořené aplikace pro širokou veřejnost. V práci je podrobně rozebrána vytvořená aplikace pro správu skladů, včetně implementačního nastínění pro aplikaci specifických funkcionalit. V závěru práce je vyhodnoceno dotazování metodou CAPI z testovacího provozu aplikace v reálném prostředí obchodní společnosti Albion plus s.r.o.. Z tohoto dotazování vzešly návrhy pro budoucí rozšíření publikované aplikace, z nichž některé z nich jsou i blíže rozebrány z hlediska budoucí implementace do aplikace. Díky této práci získá čtenář určité povědomí o vývoji aplikací pro mobilní platformu Android v jazyce Kotlin. V případě vývoje vlastního řešení ji pak také může použít jako zdroj inspirace a to jak té vizuální, tak technické. Hlavním výsledkem této práce je pak publikovaná aplikace pro správu skladů a to včetně jejích okomentovaných zdrojových kódů.