Návrh a implementace mobilní aplikace na organizování finančních závazků mezi přáteli - Horáček, Jan (2021)
Diplomová práce se za zabývá návrhem a implementací mobilní aplikace pro operační systém Android v jazyce Kotlin, která uživatelům umožňuje řešit finanční závazky mezi přáteli a zároveň se snaží čtenáři přiblížit proces návrhu a implementace aplikace pro systém Android. V první části je sestaven vzorek aplikací, které se týkají obdobného tématu a které jsou následně porovnány a ohodnoceny pomocí vytvořených kritérií. Na základě výstupu z analýzy jsou definovány požadavky na navrhovanou aplikaci. Před návrhem jsou na základě požadavků představeny použité technologie. Po volbě technologií je čtenář seznámen s návrhem aplikace a popisem jednotlivých částí návrhu. Na návrh navazuje popis implementace, který se zabývá zajímavými případně problematickými částmi. Po implementaci následuje testování uživateli. Po testování je čtenáři představen proces nasazení aplikace do Google Play a v poslední kapitole jsou rozvedeny možnosti dalšího rozvoje aplikace, které vzešli mimo jiné z poznatků od uživatelů při testování. Hlavním přínosem práce jsou kromě samotné aplikace také poznatky uvedené v této práci společně s přiloženým zdrojovým kódem, které mohou čtenáři usnadnit proces návrhu a implementace vlastní mobilní aplikace pro platformu Android v jazyce Kotlin.