Analýza business modelu podnikatelského nápadu - Smutná, Lenka (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou business modelu restaurace se zdravou výživou. Cílem práce bylo vytvořit realizovatelný business model, který by byl zároveň konkurenceschopný. V teoretické části bylo k definici pojmu business model a popisu nástrojů na jejich tvorbu využito odborné literatury. V praktické části byly analyzovány existující konkurenční restaurace a společnosti nabízející rozvoz jídel. Dále byly pomocí dotazování zjišťovány postoje 600 respondentů k oblasti zdravé výživy a jejich využívání stravovacích služeb. Respondenti projevili zájem především o různé druhy masa, veganská, asijská a mexická jídla. U všech nabízených jídel bude uvedena jejich energetická hodnota a množství makronutrientů (cukrů, bílkovin, tuků). Cena jídel se bude pohybovat mezi 120 – 160 Kč a u desertů mezi 30 – 70 Kč. Nejdříve bude otevřeno výdejní okénko v Praze a bude možnost si jídlo objednat s dovozem, později bude případně otevřena restaurace s posezením. Tato práce může v budoucnu sloužit k dalšímu rozpracování myšlenky a jako základ pro otevření výdejního okénka či restaurace.