Dopravní obslužnost městského státu Singapur - Vlachová, Veronika; Mervart, Michal, 1977-; Bursíková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Cílem práce je analýza aktuálního stavu dopravní obslužnosti městského státu Singapur a na základě vypracované analýzy bylo navrženo doporučení k efektívnímu zlepšování. Práce je rozdělená na teoretickou a praktickou čast. V teoretické části je vysvětlený cíl práce, dále klíčové pojmy jako demografie, doprava, dopravní obslužnost, jednotlivé obory dopravy, koncept chytrého města a teoreticky vysvětlené použité metody a na závěr byla provedena analýza území. Praktická část zpracovává konkrétní analýzu, která se skládá z několika podkapitol. Na začátku praktické časti byla vypracována sociodemografická analýza. Dále jsou analyzovány jednotlivé obory dopravy: silniční, autobusová, železniční, námořní přeprava a letecká doprava. Zjištěné poznatky jsou shrnuty ve SWOT analýze a v závěru jsou navržené doporučení ke zlepšení fungování.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses