Vyhodnocení podnikatelského záměru - Dubský, Marek; Neumaierová, Inka, 1960-; Machová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce je zaměřena na seznámení se s podnikatelskou činností podniku zabývajícího se provozem vegetariánských bister, jeho následnou analýzou a zhodnocením této podnikatelské činnosti. V teoretické části práce jsou nastíněny metody, modely a postupy, které používáme pro zhodnocení podnikatelské činnosti podniku. Jejich výběr a následně vybrané ukazatelé jsou záměrně zvoleny i s ohledem na skutečnost špatných hospodářských výsledků analyzovaného podniku a dále s vizí zachování této podnikatelské činnosti do budoucna. Obdobně je postupováno v analytické části práce, kde pro pochopení ztrátovosti podniku je především použita metoda tzv. restrukturalizačního pětiúhelníku, business modelu a model INFA, které přehledně a komplexněji napomáhají ze všech úhlů pohledů pochopit příčiny ztrátovosti podniku a zároveň ukazují na rezervy, které podnik má a tím naznačují postupy vedoucí k lepšímu hospodaření podniku. V kapitole návrhy opatření je navržena jedna z cest, jak dosáhnout toho, aby podnikatelská činnost provozu vegetariánských bister byla zachována.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses