Porovnání vybraných přístupů k eHealth v ČR a USA - Alchimowicz, David; Papík, Richard, 1962-; Sklenák, Vilém, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato bakalářská práce s názvem Porovnání vybraných přístupů k eHealth v ČR a USA má za cíl porovnat stav eHealth v České republice a Spojených státech amerických. Práce se skládá ze dvou částí. První část se věnuje pojmům eHealth a Telemedicína, také vysvětluje pojem eGovernment a jeho propojení s eHealth v ČR. Popsána je v ní i historie těchto pojmů a komponenty eHealth. Dále popisuje stav eHealth v ČR, a také v USA. U stavu v jednotlivých zemích jsou popsány již funkční systémy eHealth, používané datové standardy a také datové a komunikační systémy. V první části jsou popsány i informační zdroje obou zemí, které jsou teoretickým podkladem pro druhou část práce. Druhá, praktická část, se věnuje porovnání vybraných informačních zdrojů, konkrétně porovnání vybraných webových stránek ministerstev zdravotnictví, resp. zdraví a sociálních služeb a jejich institucí obou zemí. K tomuto účelu jsou stanovena kritéria, metody a hodnocení kritérií, dle kterého je vyvozen závěr analýzy.
Vedoucí práce: Richard Papík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses