Využití otevřených dat k analýze vyhledávání a chování lidí na internetu ve vazbě na problematiku stresu a antidepresiv - Glabazňa, Daniel; Potančok, Martin; Černý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze otevřených dat pocházejících z platformy Google Trends a ze Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Cílem práce je pomocí těchto zdrojů dat analyzovat změnu chování lidí ve vazbě na problematiku stresu a antidepresiv. Práce obsahuje tři části. První část se věnuje problematice otevřených dat, konkrétně jejich definování, jednotlivým stupňům otevřenosti, výhodám a rizikům, které může jejich používání přinést, možnostmi využití, relevantnosti otevřených datových sad pocházejících ze státních ústavů pro kontrolu léčiv a zdrojům, ze kterých lze otevřené datové sady získat. Druhá část se zabývá konceptem Social Good, konkrétně smyslem tohoto konceptu, praktickými příklady a možným přínosem bakalářské práce v této oblasti. Třetí část se zabývá analýzou změny chování lidí. V rámci této části jsou popsány veškeré kroky, které bylo nutné provést ke splnění cíle práce. Detailně jsou zde popsány všechny použité zdroje, analyzované období, postup sběru dat a veškeré analýzy, které bylo nutné provést k analýze změny chování.
Vedoucí práce: Martin Potančok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses