Competitive intelligence v Ruské federaci na příkladu analýzy konkurenčního prostředí banky Sberbank - Kachanov, Andrei; Papík, Richard, 1962-; Molnár, Zdeněk, 1939-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Cílem bakalářské práce „Competitive intelligence v Ruské federaci na příkladu analýzy konkurenčního prostředí banky Sberbank“ je seznámení občanů České republiky s historií, rozvojem, problémy a fungováním konkurenčního zpravodajství na teritoriu Ruské federace. Přínosem této práce by měla být poznatková báze, která může být využitelná pro poznání fungovaní konkurenčního zpravodajství v Rusku a zaznamenání přehlednějších informací o dané sféře prostřednictvím analýzy Sberbank. Společnost Sberbank jako přiklad fungovaní konkurence je vybraná z důvodu, že je jednou z největších a nejmocnějších bank v Rusku. Kromě toho, v Rusku společnosti nejsou povinné publikovat na internetu své ekonomické výkazy a finanční bilance, ale banky povinnost publikovat mají. Z toho důvodu je možné předpokládat, že v dané práci byly použity co nejpřesnější a správná data o ekonomickém stavu banky Sberbank. Jako metody analýzy byly použity: metoda pěti Porterových konkurenčních sil a PEST metoda. Dané metody byly vybrány proto, že metoda pěti Porterových konkurenčních sil podle autora co nejlépe umožňuje se podívat na celé spektrum konkurentů banky a poznat jejich vliv na ni. Z těchto analýz formulovat závěr, jaký postoj má daná banka vůči konkurentům. Metoda PEST umožňuje podívat se na makro oblast Ruska a na to, jak tato makro oblast může ovlivnit danou společnost. Praktická část je pokračováním manažerské zprávy, kde jsou stručně popsány výsledky analýzy společnosti. Práce byla zpracována v létě roku 2020 podle informací aktuálních k tomuto časovému období.
Vedoucí práce: Richard Papík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses