Strategická analýza společnosti TopolWater, s. r. o. - Havelková, Tereza; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Hlavním cílem této bakalářské práce je pomocí provedení strategické analýzy podniku TopolWater, s. r. o., navrhnout zlepšení jeho konkurenceschopnosti ve vodohospodářském odvětví. Práce se dělí na teoretickou a praktickou část. Teoretická část vysvětluje jednotlivé metody strategické analýzy, které jsou následně aplikovány v části praktické. Při analyzování externích faktorů, které mají na společnost vliv, jsou využity metody PESTEL analýza, Charakteristika odvětví, Analýza konkurence, Analýza zájmových skupin a Porterův model pěti sil. Interní analýza využívá analytické nástroje, kterými jsou Identifikace a klasifikace zdrojů, VRIO analýza, Finanční analýza a Hodnototvorný řetězec. Praktická část je zakončena syntézou, kterou tvoří SWOT analýza. V závěru práce jsou shrnuty zjištěné poznatky vyplývající z předchozích analýz a na jejich základě jsou také stanovena doporučení pro zlepšení konkurenceschopnosti podniku.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses