Analýza podnikového okolí vybrané firmy - Svobodová, Kristýna; Dvořáček, Jiří, 1947-; Gold, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce si klade za cíl poskytnout informace o podnikovém okolí zvolené firmy. Zvolenou firmou, na kterou se práce zaměřuje, je Havlíkova přírodní apotéka s.r.o. Tato firma se zabývá produkcí přírodní organické kosmetiky s uvědomělým přístupem k životnímu prostředí. Pozornost je v této bakalářské práci upřena na makro a mikrookolí této firmy. Analýza makrookolí je provedena v rámci PESTEL analýzy. Na mikrookolí se poté zaměřuje Porterova analýza pěti sil. Pro úplnou analýzu podnikového okolí je také provedena analýza vnitřního prostředí, a to pomocí analýzy VRIO. Na závěr je provedena analýza SWOT. Ta syntetizuje poznatky, zjištěné v rámci analýzy makrookolí, mikrookolí a vnitřního prostředí, a vyvozuje závěry. Ty jsou poté interpretovány společně se všemi výsledky a doporučeními v závěru.
Vedoucí práce: Jiří Dvořáček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses